Foto: Shutterstock

Sākot no aizvadītās piektdienas, molekulāros testus, ar kuru palīdzību var atklāt Ķīnas jauno koronavīrusu, Latvijā veic Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) references laboratorijā, kur pagājušajā nedēļā saņemti reaģenti 50 paraugu pārbaudei, atsaucoties uz laboratorijas galvenā speciālista Sergeja Ņikišina teiktu, otrdien vēsta "Latvijas Avīze".

Līdz šim esot izdarītas divas analīzes par aizdomīgiem gadījumiem un abas bijušas negatīvas.

Šonedēļ laboratorija saņemšot vēl papildu reaģentus simts paraugiem, vēsta laikraksts.

Pirms šie reaģenti tika atvesti uz Latviju, laboratorijai bijusi vienošanās ar līdzīgu laboratoriju Nīderlandē, kā arī Zviedrijā, ar kuru ir noslēgts sadarbības līgums gan par nezināmu vīrusu noteikšanu, gan laboratoriskajiem izmeklējumiem bīstamu infekciju gadījumos.

Jau vēstīts, ka Latvijas pilsone no koronavīrusa skartās Uhaņas evakuēta uz Franciju, kur viņa pavadīs divas nedēļas karantīnā, savā tviterkontā pirmdien paziņojis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Janvāra beigās Latvijas Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāve Guna Japiņa informēja, ka viens Latvijas valstspiederīgais ir izrādījis vēlmi atgriezties Latvijā no koronavīrusa skartās Uhaņas pilsētas Ķīnā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule portālam "Delfi" norādīja, ka tad, kad viņš atgriezīsies, pirmais solis būs divu nedēļu karantīna slimnīcā, lai pārliecinātos, ka cilvēks ir vesels.

Pagājušajā nedēļā Latvijā neapstiprinājās ārsta palīga bažas par divu cilvēku iespējamo inficēšanos ar šo vīrusu.

Jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 425 cilvēkiem, tostarp 64 no viņiem miruši pēdējo 24 stundu laikā, otrdien ziņoja veselības aprūpes amatpersonas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!