Foto: DELFI

Pirmdien Baiba Rubesa ir nosūtījusi Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārei Dainai Mūrmanei-Umbraško vēstuli, lūdzot apturēt viņas virzīšanu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) padomes amatam, tā liecina Rubesas ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

"Es ticu, ka Latvijas lielajiem uzņēmumiem ir vajadzīgas spēcīgas, stratēģiski domājošas un rīcībspējīgas padomes. Tāpēc es priecājos par Veselības ministrijas lēmumu sarīkot konkursu uz darbu lielo slimnīcu padomēs saskaņā ar labākajiem pārvaldības principiem; un tāpēc es pieteicos konkursā uz darbu Stradiņa slimnīcas padomē," sacījusi Rubesa.

"Iespējams, ka manas zināšanas un ilggadēja starptautiskā pieredze lielu uzņēmumu vadīšanā var lieti noderēt gan Stradiņa slimnīcai, gan Latvijai kopumā. Esmu gandarīta, ka kandidātu atlases un vērtēšanas komisija bija līdzīgās domās un pēc detalizētas iepazīšanās, vērtēšanas un intervijām lēma mani virzīt šim darbam. Uzskatu, ka cilvēku politiskie uzskati, piederība demokrātiskām politiskām partijām un kandidēšana vēlēšanās nedrīkst būt par iemeslu vai ieganstu viņu diskriminācijai. Arī attiecībā uz darbu valsts uzņēmumos," viņa turpina.

"Vienlaikus es respektēju šogad likumā iekļauto normu, kas paredz 24 mēnešu "atdzišanas periodu" politisko partiju amatpersonām. Ņemot vērā neskaidrību, kāds precīzi ir to personu loks, uz kuru šī likuma norma attiecas, lūdzu apturēt mana pieteikuma darbam Stradiņa slimnīcas padomē izskatīšanu," raksta Rubesa.

Jau ziņots, ka iepriekš medijos bija izskanējusi informācija par bijušās "RB Rail" valdes priekšsēdētājas Rubesas iespējamu iecelšanu šajā amatā, kā arī sociālajos tīklos raisījušās diskusijas par viņas piemērotību šim amatam.

Konkursa kārtībā izraudzītas PSKUS un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) padomes, ar kuru sastāviem Veselības ministrija (VM) plāno iepazīstināt preses konferencē pirmdien, 10. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!