Pēdējās dienās vērojamais sniegs radījis elektroenerģijas padeves traucējumus gandrīz visos Latvijas reģionos, bet vismazāk elektrolīniju bojājumu fiksēts Kurzemē, informēja VAS "Latvenergo" preses pārstāvis Andris Siksnis.
Siksnis norādīja, ka lielākie bojājumi elektrolīnijām nodarīti Ziemeļu, Ziemeļaustrumu un Dienvidu elektriskajos tīklos. Jau kopš agra rīta "Latvenergo" speciālisti novērš bojājumus.

Šobrīd nav apkopota pēdējā aktuālā informācija par sniega radītajiem elektropadeves traucējumiem, bet, pēc aptuveniem aprēķiniem, Vidzemē bez elektrības joprojām ir aptuveni 500 transformatoru punkti, Dienvidu elektriskajos tīklos - 100, bet Ziemeļu un Ziemeļaustrumu elektriskajos tīklos - 500 transformatoru punkti.

Vērtējot situāciju Ziemeļaustrumu elektriskajos tīklos, Siksnis sacīja, ka kopējais bez elektroenerģijas palikušo klientu skaits ir mērāms tūkstošos, jo tikai Alūksnes rajonā vien ir atslēgta aptuveni puse no transformatoru punktiem. Kopējais bojāto līniju kopgarums šajā reģionā sasniedz aptuveni 300 kilometrus.

Elektropadeves traucējumu galvenais iemesls ir uz elektropārvades līnijām uzkritušie koki, kas gan ne vienmēr pārrauj elektrības vadus, līdz ar to šādu bojājumu novēršana iespējama salīdzinoši ātrā laikā. Elektropārvades līniju remonts drošības apsvērumu dēļ tiek veikts tikai dienā.

Siksnis uzsvēra, - ja šodien laika apstākļi nepasliktināsies - neiestāsies sals, lielāko daļu bojājumus būs iespējams novērst šīs dienas laikā. Iestājoties salam, bojājumu skaits var pieaugt.

Kā ziņots, Vidzemē aizvadītajā naktī sasnigušā sniega dēļ bez sprieguma palikuši 567 transformatoru punkti, pastāstīja AS "Latvenergo" Ziemeļu elektrisko tīklu rajona preses sekretāre Vineta Pūcīte.

Pūcīte nezināja teikt, kuros rajonos elektrības padeve visvairāk traucēta, vien piebilda, ka kopš plkst.7 jauni bojājumi vairs nav pieteikti, tāpēc plānots, ka tuvākajā laikā reģionā elektrības padevi atjaunos pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!