Foto: DELFI

Valsts prezidents Egils Levits izsludinājis likumu par Rīgas domes atlaišanu, portālu "Delfi" informējas prezidenta kancelejā.

Jau vēstīts, ka nākamajā dienā pēc izsludināšanas likums stāsies spēkā un atlaistās domes vietā līdz jaunas domes ievēlēšanai un sanākšanai galvaspilsētas varas grožus savās rokās turēs triju cilvēku veidota pagaidu administrācija.

Ziņots, ka Rīgas domes vēlēšanas varētu notikt 25. aprīlī, un jaunā dome varētu tik ievēlēta uz ilgāku termiņu nekā kārtējā termiņa četri gadi.

Rīgas domes atlaišanas likums tika pieņemts Saeimā 13. februārī.

Par likumu nobalsoja 62 deputāti, pret bija 22 deputāti. Kopā ar valdošās koalīcijas pārstāvjiem par domes atlaišanu nobalsoja arī pie frakcijām nepiederošie – Aldis Gobzems, Inguna Rībena. Pret nobalsoja "Saskaņas" deputāti, pie frakcijām nepiederošās deputātes Linda Liepiņa, Jūlija Stepaņenko, Karīna Sprūde. Trīs no klātesošajiem ZZS deputātiem – Raimonds Bergmanis, Dana Reizniece-Ozola, Jānis Dūklavs – nebalsoja, bet pārējie ZZS deputāti šim balsojumam nebija reģistrējušies.

Saskaņā ar Satversmes 69. pantu Valsts prezidents to varēja izsludināt ne agrāk kā desmitajā dienā pēc tā pieņemšanas Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!