Foto: LETA

Otrdien, 25. februārī, Ministru kabineta sēdē, apspriežot Nacionālā attīstības plāna 2021.- 2027. gadam projektu, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) aicināja valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV) un ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV) atsaukt no Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieka amata Pāvelu Rebenoku, lai "dzīvē tiktu realizēts tiesiskums".

Bordāns nodēvēja Rebenoku par juristu ar sliktu reputāciju un pārmeta viņam reiderisma mēģinājumu attiecībā uz "Latvenergo", ar to, visticamāk, domājot Rebenoka dalību konkursā uz uzņēmuma padomes locekļa amatu.

Nemiro paziņoja, ka neatbildēs uz Bordāna teikto, jo tā ir priekšvēlēšanu aģitācija Rīgas domes vēlēšanās.

Nemiro arī paziņoja, ka reputācijas jautājums nav šodien valdības sēdes darba kārtībā un ka Bordāns nav reputācijas tiesnesis, kurš kādu var vērtēt.

Savukārt Kariņš sacīja, ka ir jāstrādā kopā un katram jākoncentrējas uz savu jomu. Kad velk uz kašķi, tad labāk strādāt, sacīja premjers. Bordāns uzreiz atbildēja Kariņam, ka tas ir amorāli lietot vārdu "kašķis".

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Rīgas brīvostas valdes sēdē par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Viesturs Zeps (AP), savukārt par priekšsēdētāja vietnieku – advokāts Rebenoks.

Rīgas brīvostas valdē ir 4 valdes locekļi: Baiba Bāne – Finanšu ministrijas pārstāve, Andris Ozoliņš - Satiksmes ministrijas pārstāvis, Zeps - VARAM pārstāvis un Rebenoks - Ekonomikas ministrijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!