Foto: F64

Pirmdien, 2. martā, pulksten 9.41 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Kuldīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija degusi virtuves siena, grīda un sadzīves priekšmeti četru kvadrātmetru platībā.

Dzēšot liesmas paša spēkiem, pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dzīvoklī bija uzstādīts dūmu detektors.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektroinstalācijas vadi, vieglā automašīna, šķūnis ar siena ruļļiem, siena un griesti divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā, elektrosadales skapis piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā, sadzīves priekšmeti, kā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 25 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, desmit uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!