Foto: LETA
Ņemot vērā Ministru kabineta lēmumu līdz 14. aprīlim Latvijā izsludināt ārkārtējo situāciju, gandrīz visās Rīgas pašvaldības struktūrās, iestādēs un uzņēmumos pārtraukta apmeklētāju pieņemšana klātienē, kā arī noteikti citi ierobežojumi, portāls "Delfi" noskaidroja Rīgas domē.

Pašvaldības sociālās iestādes līdz 14. aprīlim pārtrauc klientu apkalpošanu klātienē, piemērojot izņēmumus krīzes situācijā. Rīgas Sociālais dienests klātienē pieņems tikai tos klientus, kuru pakalpojumus vai pabalstus pieprasa pirmo reizi, bet pārējās personas pirms došanās uz dienestu tiek aicinātas iesniegumu iesniegt attālināti.

Savukārt "Aprūpe mājās" pakalpojums tiks nodrošināts arī turpmāk, stingri ievērojot drošības un higiēnas prasības. Ja aprūpējamā ģimenes locekļi ir bijuši "Covid-19" skartajās valstīs vai atrodas karantīnā, nekavējoties ir jāsazinās ar pakalpojuma sniedzējiem.

Tiem klientiem, kuru līdzekļu deklarācija beigsies 31. martā, nav jāierodas dienestā, jo deklarācija tiks automātiski pagarināta līdz 30. aprīlim. Nepieciešamības gadījumā būs iespējams pagarināt arī piešķirtos sociālos pakalpojumus.

Tikmēr zupas virtuves un siltā ēdiena izsniegšanas vietas turpina darbu kā līdz šim – ēdienu izsniegs tikai ņemšanai līdzi savos traukos.

Pašvaldība uzsver, ka izskanējusī informācija, ka sociālie darbinieki piegādās pārtiku mājās, nav patiesa. Piegāde mājās tiks nodrošināta tām personām, kurām šāds pakalpojums ir noteikts.

Dome arī informē, ka Rīgas patversmē, pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienībās, divos Rīgas pašvaldības krīzes centros un īslaicīgās uzturēšanās mītnē, kā arī sociālajos centros "Mežciems", "Gaiļezers" un "Stella maris" ir izsludināta karantīna. Līdz ar to tiek lūgts pastiprināti pievērst uzmanību norādījumiem un ievērot piesardzības pasākumus.

Savukārt Rīgas 1. slimnīca ārkārtējās situācijas laikā nesniegs pakalpojumus un neuzņems visos dienas stacionāros un sociālās aprūpes nodaļā pacientus, kā arī nesniegts ambulatoros, diagnostikas, zobārstniecības vai rehabilitācijas pakalpojumus pacientiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā ir bijuši ārpus Latvijas vai atradušies kontaktā ar personām, kas pēdējo 14 dienu laikā ir apmeklējušas jaunā koronavīrusa skartās valstis. Tikmēr Rīgas 2. slimnīcā līdz 14. aprīlim ir pārtraukta pacientu apmeklēšana.

Kas attiecas uz citām pašvaldības struktūrām, tad Rīgas bāriņtiesa aicina iedzīvotājus iestādi neapmeklēt klātienē. Iedzīvotāji, kuriem nav iespēja dokumentus nosūtīt pa pastu vai elektroniski, joprojām tos varēs iesniegt klātienē.

Tāpat klientu apkalpošana klātienē tiek pārtraukta Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas pilsētas būvvaldē, Rīgas domes Satiksmes departamentā, uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks", SIA "Rīgas ūdens". Apmeklētāju pieņemšana arī nenotiks Rīgas pašvaldības Privatizācijas komisijā un pilsētas izpilddirekcijās.

Detalizētāk ar šiem un vēl citiem ierobežojumiem aicinām iepazīties Rīgas pašvaldības mājaslapā.

Jau ziņots, ka ceturtdien visā Latvijā saistībā ar "Covid-19" izplatīšanos izsludināta ārkārtas situācija, kas būs spēkā līdz Lieldienām.

Tāpat ceturtdien paplašināts "Covid-19" skarto valstu saraksts, uz kurām ir attiecināti īpaši piesardzības pasākumi.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par "Covid-19". Jaunais nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!