Foto: LETA
Vairākums cilvēku, kuriem aizvadītajā diennaktī apstiprināta jaunā koronovīrusa izraisītā saslimšana Covid-19, bija kontaktējušies ar no ārvalstīm atceļojušajiem, kuriem jau apstiprināta šī saslimšana, portālam "Delfi" pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Vēl daļā gadījumu saslimšana konstatēta ceļotājiem, kas atgriezušies.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka iepriekšējā diennaktī veikti 817 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid19, infekcija apstiprināta 23 cilvēkiem.

Latvijā kopumā apstiprināti 244 saslimšanas gadījumi, liecina SPKC informācija. Neviens no pacientiem nav smagā stāvoklī, norāda Veselības ministrijā.

Līdz šīs nedēļas otrdienai visi saslimšanas gadījumi ar Covid-19 Latvijā bija epidemioloģiski izsekojami, tie bija saistīti vai nu ar ceļošanu vai arī saslimušie bija kontaktējušies ar jau zināmajiem Covid-19 slimniekiem vai personām, kuras atgriezušas no ceļojuma.

Otrdien SPKC epidemiologi, veicot reģistrēto Covid-19 gadījumu epidemioloģisko izmeklēšanu, konstatēja, ka pieci saslimušie nevar norādīt, ka bijuši ārzemēs vai viņiem ir bijis kontakts ar apstiprinātu Covid-19 saslimušo vai personu, kura bijusi ārzemēs, līdz ar to nav nosakāma epidemioloģiskā ķēde. Tas nozīmē, ka Latvijā tiek konstatēti pirmie Covid-19 gadījumi, kas saistīti ar vietējo jaunā koronavīrusa transmisiju sabiedrībā, trešdien ziņoja SPKC. Šie gadījumi bija konstatēti Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!