Foto: LETA

Ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 inficējušies trīs policisti, kuri saslimuši, pildot savus tiešos darba pienākumus, intervijā "Latvijas Radio" atzina Valsts policijas priekšnieka amata pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins.

Vienā gadījumā policists ar Covid-19 saslimis pēc atgriešanās no darba komandējuma ārzemēs.

Pēc Grišina teiktā, pašizolācijā atrodas pietiekami daudz policistu, tostarp ir kontaktpersonas tiem, kuriem konstatēts Covid-19. Starp kontaktpersonām inficēšanās pagaidām nav konstatēta. Lielākajai daļai 14 dienu mājas karantīna jeb pašizolācija beigusies.

Valsts policijas pagaidu vadītājs atzina arī, ka sākotnēji bijušas "zināmas problēmas" ar individuālajiem aizsarglīdzekļiem policistiem. Pašlaik policijas iestādēs ir pieejami dezinfekcijas līdzekļi. Ar pilnu ekipējumu primāri apgādāti "ārējie dienesti" – patruļpolicija un operatīvās grupas, kas izbrauc uz notikuma vietām.

"Jā, ekipējuma vēl trūkst, lai būtu noteiktā rezerve kaut kādam laikam, bet valstī notiek kopējie iepirkumi un tuvākajā laikā, domāju, ka šī situācija ar apgādi uzlabosies," piebilda Grišins.

Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 konstatēta arī Valsts policijas darbiniekiem, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Elīna Priedīte.

Saslimušo skaitu viņa neprecizēja, taču apliecināja, ka tie ir atsevišķi gadījumi. Tāpat viņa apliecināja, ka vienam no darbiniekiem saslimšana konstatēta saistībā ar dienesta komandējumu.

Par saslimšanas gadījumiem ir informēts Slimību profilakses un kontroles centrs, kas sniedzis norādes, kā rīkoties konkrētajās situācijās. Par visiem gadījumiem turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!