Foto: LETA
Arī policijas rīcībā nonākusi informācija, kur "kāda drauga paziņa stāsta, ka viņam ir uzlikts naudas sods apmēram 300 eiro par to, ka no darba brauca vienā automašīnā vairāk nekā divi cilvēki", taču, pārbaudot šo informāciju, šādi protokoli datubāzē nav reģistrēti, informē Valsts policijā.

Valsts policija joprojām saņem iedzīvotāju zvanus un jautājumus par sociālajos tīklos plaši izskanējušo informāciju, ka Valsts policija piemēro naudas sodu, ja vienā automašīnā pārvietojas vairāk nekā divi cilvēki. Likumsargi atkārtoti vērš uzmanību, ka šī informācija nav patiesa.

Arī policijas rīcībā nonākusi informācija, kur "kāda drauga paziņa stāsta, ka viņam ir uzlikts naudas sods apmēram 300 eiro par to, ka no darba brauca vienā automašīnā vairāk nekā divi cilvēki". Rūpīgi pārbaudot šo informāciju, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra uzturētajā administratīvo pārkāpumu izdarījušo personu datubāzē šādi protokoli nav reģistrēti, uzsver policijā.

Turklāt gadījumos, kad policija saņēmusi informāciju par šādu iespējamu sodu un lūgusi, lai šī persona atsūta policijai protokola numuru vai kādu informāciju, pēc kā identificēt notikumu, neviens to tā arī nav izdarījis.

Savukārt vienā gadījumā pēc šāda lūguma persona pati atzinusi, ka samelojusi par piemērotu sodu, un tāds gadījums nemaz nav bijis.

Valsts policijā norāda, ka valdības pieņemtie ārkārtējās situācijas ierobežojumi pēc būtības neattiecas uz personu atrašanos privātajās automašīnās, tomēr, kontrolējot citus ārkārtējās situācijās ierobežojumus, policija arī preventīvi uzrauga un atsevišķos gadījumos arī pārbauda automašīnas.

Gadījumos, ja vairāk nekā divas personas, kas nav vienas ģimenes locekļi, pārvietojas vienā automašīnā, piemēram, dodoties uz darbu, šobrīd policijai nav iemesla to vērtēt kā pārkāpumu.

Neskatoties uz to, policija aicina ikvienu iedzīvotāju izturēties atbildīgi un izvērtēt nepieciešamību pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kuros pēc būtības nav iespējams ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!