Foto: LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija ceturtdien, 9. aprīlī, plāno apstiprināt pilsētas 2020. gada budžetu, liecina sēdes darba kārtība.

Jau ziņots, ka iekšējo strīdu dēļ tā brīža Rīgas domes koalīcijas partneri "Gods kalpot Rīgai" un "Saskaņa" 2020. gada sākumā nebija spējīgi vienoties par pašvaldības budžeta apstiprināšanu. Līdz ar to galvaspilsētas šā budžeta apstiprināšana kļuva par vienu no trim Rīgas domes pagaidu administrācijas darbības prioritātēm.

Līdz šim Rīgas pašvaldības struktūras strādā ar 1/12 daļu no 2019. gada budžeta.

Kā liecina darba kārtībai pievienotie dokumenti, Rīgas pašvaldība 2020. gada ieņēmumus plāno 940,26 miljonu eiro apmērā, bet izdevumi veidos 1,063 miljardi eiro, bet valsts budžeta transferti ir plānoti 183,70 miljonu apmērā.

Savukārt Rīgas domes pagaidu administrācijas pārstāve Jana Jentkus aģentūrai LETA norādīja, ka pilsētas ieņēmumi tiek plānot 935,26 miljonu eiro apmērā, kas ir par pieciem miljoniem mazāk nekā sākotnēji politiķu apstiprinātajā budžeta versijā.

Tikmēr izdevumi iecerēti 1,040 miljardu eiro apmērā, lai gan iepriekš tika plānoti 1,063 miljardu eiro apmērā.

Iepriekš pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics portālam "Delfi" atzina, ka šis būs "bāzes budžets", koncentrējoties uz sociālo sfēru.

Vienlaikus viņš norādīja, ka no budžeta projekta ir izņemtas visas deputātu sagatavotās iniciatīvas.

Otrdien sarunā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu par galvaspilsētas spējām pārvarēt Covid-19 krīzi Balševics akcentēja, ka jaunā koronavīrusa izraisītās slimības izplatība ir radījusi ietekmi arī uz galvaspilsētas budžetu. Tādēļ pagaidu administrācija gatavo pilsētas budžeta pieņemšanu, kas adaptētu ikmēneša finanses jaunās krīzes situācijas vajadzībām.

"Tā kā administrācija nerisina politiskus jautājumus, atstājot tos jaunajam Rīgas domes sastāvam pēc vēlēšanām, šobrīd runa ir par administratīvās un tehniskās vadības jautājumiem," sarunā ar prezidentu uzsvēra Balševics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!