Veselības ministrija (VM) ar īpašu svētku laikam veidotu video atgādina, ka šobrīd drošākais veids, kā pasargāt savus tuviniekus, īpaši seniorus, ir ciemiņu neuzņemšana un nedošanās ciemos. Arī Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) ir sagatavojusi video aicinājumu palikt mājās.

Pat, ja tas nozīmē atcelt vismīļākās vecmāmiņas satikšanu – ministrija aicina sargāt sev tuvo cilvēku veselību un šādas tikšanās atcelt.

Vīrusam nav brīvdienu – šobrīd ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kuri nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, tostarp Lieldienu svinēšana, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti, atgādina VM.

Video klipa autoru komanda: Anta Krūmiņa, Gundars Āboliņš, Vija Beinerte, Dzintars Dreibergs, Rihards Olmanis, Jānis Šēnbergs, Verners Biters, Ilze Faļkovska, Inga Praņevska un Krista Sondore.

RAKUS mediķi aicina katru ievērot ārstu norādījumus, jo tikai kopīgiem spēkiem mēs varam uzveikt Covid-19 vīrusinfekciju. "Piesardzību zaudēt nedrīkst! Atceries, vīrusam nav brīvdienu un nav tautības," savā "Facebook" kontā raksta slimnīca.

Slimnīca pateicas visiem darbiniekiem, kuri piedalījās klipa filmēšanā, īpašu paldies sakot prof. Baibai Rozentālei, dr. Jeļenai Storoženko, dr. Aleksejam Višņakovam, prof. Haraldam Plaudim un dr. Oļegam Šubam.

Video režisors – Arvīds Babris, operators – Jānis Šēnbergs, montāža – Mārtiņš Rudzītis, aizkadra balss – Gundars Āboliņš, ideja un teksti – Ilga Namniece, Normunds Beļskis, Mārtiņs Vilcāns.

Izmantoti fragmenti no komponista Jāņa Lūsēna un dzejnieka Normunda Beļska dziesmas "Dzīvības zvaigzne".

Klips tapis ar Rīgas Austrumu slimnīcas Atbalsta fonda gādību.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim. Otrdien, 7. aprīlī, valdība nolēma ārkārtējo situāciju pagarināt vēl uz četrām nedēļām – līdz 12. maijam, saglabājot spēkā esošos ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!