Foto: DELFI

Otrdien, 14. aprīlī, sākti seguma atjaunošanas darbi uz autoceļa Dagda–Aglona (P60) posmā no Biržkalna centra līdz Aglonai, kā arī uzsākti būvdarbi uz diviem tiltiem Madonas novadā, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Šonedēļ autoceļa Dagda-Aglona attiecīgajā posmā ātruma ierobežojums ir 70 un 50 kilometri stundā (km/h).

Būvdarbi paredz seguma iesēdumu remontu un profila labošanu, ko noslēgs ar izlīdzinošās asfalta kārtas ieklāšanu.

Tāpat paredzēts sakārtot arī ūdens novades sistēmu – noņemt apaugumu un iztīrīt grāvjus. Būvdarbus veic SIA "YIT Infra Latvija" par līgumcenu 1,27 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Remontdarbus ir paredzēts pabeigt līdz šī gada augustam.

Savukārt Madonas novadā ir sākta tilta pār Aronu pārbūve uz autoceļa Trušļi–Mārciena (V895) Mārcienā. Šonedēļ ceļš ir sašaurināts ar vadstatņiem un ir sākta apbraucamā ceļa un tilta izbūve.

Paredzēts pilnībā demontēt esošā tilta laiduma konstrukciju un balstus. Tā vietā plānots izbūvēt vienlaiduma monolīta dzelzsbetona plātnes tiltu ar izceltu ietvi vienā pusē. Būvdarbus veic SIA "Rīgas tilti" par līgumcenu 446,2 tūkstoši eiro ar PVN. Tilta pārbūvi ir paredzēts pabeigt šajā būvdarbu sezonā.

Tāpat atjaunošanas darbi sākti tiltam pār Kuju uz autoceļa Madona–Varakļāni (P84) Praulienas pagastā. Jau šonedēļ braukšanas ātrums tilta pieejās ir noteikts 70, 50 un 30 km/h. Satiksme pār tiltu tiek organizēta pa vienu braukšanas joslu ar luksoforu palīdzību.

Darbi paredz trīs laidumu tilta brauktuves segas konstrukciju nojaukt līdz sijām un malējās sijas demontēt. Būvdarbi paredz laiduma konstrukcijas un balstu remontu, izbūvēt jaunu hidroizolāciju un pārejas plātnes, kā arī nostiprināt tilta nogāzes, bet uz paša tilta un tā pieejās ieklāt asfalta segumu un uzstādīt jaunas drošības barjeras.

Šos būvdarbus veic SIA "Viadukts" par līgumcenu 409,5 tūkstoši eiro ar PVN. Remontdarbus iecerēts pabeigt šī gada rudenī.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts ceļu tīklā ir uzsākusies būvdarbu sezona un vairākos autoceļu posmos, tai skaitā uz 11 tiltiem, ir ieviesti satiksmes ierobežojumi.

Posmā no Ventspils līdz Zirām jārēķinās pat ar papildu stundu ceļā.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī "Latvijas Valsts ceļu" mājaslapā www.lvceli.lv un navigācijas lietotnē Waze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!