Foto: DELFI
Saistībā ar Covid-19 izplatīšanos noteikto distancēšanās pasākumu dēļ šajā pavasarī Latvijā samazinājusies arī citu elpceļu slimību izplatība, stāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka, salīdzinot ar citiem gadiem, šajā pavasarī ir daudz mazāka elpceļu slimību izplatība.

Gripas epidēmijas uzliesmojums šogad beidzies jau pirms mēneša, kas ir krietni agrāk nekā citos gados, bet arī citu elpceļu slimību, kuras izplatās pavasarī, izplatība šogad ir mazinājusies.

Perevoščikovs uzsvēra, ka tas ir pateicoties sociālās distancēšanās ievērošanai, kā arī higiēnas pasākumiem, kurus cilvēki veic.

Jau ziņots, ka pagājušā diennaktī noteikti 30 jauni saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, no kuriem 18 konstatēti patversmē "Zilais krusts". Kopumā līdz šim Latvijā konstatēti 712 Covid-19 inficētie.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1860 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, savukārt kopumā līdz šim Latvijā veikti 34 697 izmeklējumi.

Patlaban 37 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 32 ar vidēju slimības gaitu, bet pieci - ar smagu. No stacionāra līdz šim izrakstīti 64 pacienti.

Tāpat ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai Latvijā līdz 12.maijam noteikta ārkārtējā situācija un virkne drošības pasākumu, tai skaitā, noteikums ieverot sociālo distancēšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!