Foto: DELFI
Sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni", Mārsnēnu pagastā, Priekuļu novadā, piektdien konstatēts Covid-19 infekcijas slimības uzliesmojums, portālam "Delfi" apstiprināja Priekuļu novada domes priekšsēdētāja Elīna Stapulone.

Ap pulksten 18 apstiprināts Covid-19 kopumā 17 iemītniekiem un četriem medpersonāla darbiniekiem.

Šobrīd iestādi apsargājot pašvaldības policija, bet rīt plānots piesaistīt Zemessardzi un Valsts policiju.

"Tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi gan pašā sociālās aprūpes centrā, gan arī apkārtnē – ir jau pieņemts lēmums reizi dienā dezinficēt koplietošanas telpas apkārtējās mājās, kā arī norisinās inficēto pacientu nodalīšana no pārējiem iemītniekiem.

Kopumā pansionātā ir aptuveni 60 cilvēki.

Tāpat pansionātā tiek veidots koridors, kur inficētajiem pacientiem, netiekoties ar citiem, piekļūt svaigam gaisam.

"Sūtām visas labās domas tam, lai šo uzplaiksnījumu izdotos ierobežot un neļaut tam izplatīties ārpus notikuma vietas," cerību izteica Stapulone.

"Delfi" jau ziņoja, ka aizvadītajā diennaktī veikti 2156 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta astoņiem cilvēkiem, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikts 85 431 izmeklējums, infekcija apstiprināta 970 personām. Kopumā Latvijā reģistrēti 662 no Covid-19 izveseļojušies cilvēki un 19 – miruši.

Visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija. Valdība ceturtdien, 7. maijā, lēmusi pagarināt to līdz 9. jūnijam ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā. Vienlaikus lemts par virknes ierobežojumu mazināšanu laikā no 12. maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!