Foto: LETA

Latvijas Televīzija (LTV) ir nepatīkami pārsteigta par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Ivara Āboliņa apgalvojumiem, ka no nākamā gada tiks pārtraukta mazākumtautību satura raidīšana programmā LTV7.

Kā skaidroja sabiedriskajā medijā, LTV multimediju platformas nepieciešamība jau vairākus gadus ir bijis viens no LTV un NEPLP sarunu tematiem. Tomēr LTV uzsvēra, ka NEPLP vadības publiski nosauktais termiņš, kad LTV7 jāpārtrauc mazākumtautību saturs, ir ne tikai atskaņots pirmo reizi, bet arī nav saskaņots ar sabiedrisko mediju, kas liecinot par nepārdomātu komunikāciju no NEPLP puses.

Tāpat LTV uzskata, ka šādi NEPLP priekšsēdētāja izteikumi var būtiski iedragāt sabiedriskās televīzijas konkurētspēju un apdraudēt konkrētā projekta realizāciju.

LTV valdes loceklis Ivars Priede norādīja, ka finansiālā nodrošinājuma šim projektam nav, nav arī rīkojuma vai lēmuma no NEPLP par projekta izpildes termiņu, tādēļ šodien izskanējušais paziņojums par 1. janvāri ir tiešām negaidīts.

"Šāda neprognozējama publiskā retorika kaitē uzņēmuma tēlam un nākotnes attīstības perspektīvām. Tāpat šī situācija ir absurda no konkurences viedokļa - par šādiem lēmumiem, kas ietekmē visas organizācijas darba stratēģiju, pārvaldītais uzņēmums nevar uzzināt no citiem medijiem. NEPLP ir jāsaprot, ka šādi lēmumi var ietekmēt jebkura sabiedrisko mediju projekta īstenošanu. Tas ir īpaši būtiski, kamēr mēs vēl esam reklāmas tirgū," pārliecināts Priede.

LTV atgādināja, ka sarunas par multimediju platformas nepieciešamību sākās 2016. gadā. LTV veidoja platformas stratēģiju, izvērtēja tās ieviešanai nepieciešamā finansējuma apjomu, kā arī to, kā platformas ieviešana ietekmētu LTV7 kanāla pozicionējumu un saturu ilgtermiņā. Patlaban LTV turpina darbu pie mazākumtautību auditorijas sasniegšanas dažādās platformās - ne vien lineārajā televīzijā, bet arī sociālajos medijos un "LSM.lv" krievu satura sadaļā.

Kā ziņots, no nākamā gada 1.janvāra televīzijas kanālā LTV7 vairs netiks pārraidīts mazākumtautību saturs, piektdien tiešsaistes diskusijā par sabiedrisko mediju nākotni atklāja Āboliņš.

Viņš norādīja, ka mazākumtautību saturam ir vieta sabiedriskajos medijos, bet tajā pašā laikā atzina, ka no 2021. gada 1. janvāra mazākumtautību saturs LTV7 vairs nebūs redzams.

Pēc Āboliņa stāstītā, LTV7 kļūs par programmu, kas raida latviešu valodā, savukārt mazākumtautību saturs tiks pārnests uz internetu, kurā tiks veidota mazākumtautību platforma uz "lsm.lv" bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!