Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) nepilnu nedēļu pirms piecu dienu garajām Jāņu brīvdienām pirmdien pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes preses konferencē aicināja šogad Jāņos līgot piesardzīgi un ģimenes lokā, jo Covid-19 infekcijas izplatība pasaulē vēl nav apturēta.

"Strauji tuvojas Līgo svētki un Jāņi. Gribētu atgādināt, ka diemžēl Covid-19 pandēmija pasaulē nav uzvarēta un nav ne zāļu, ne vakcīnas. Paldies Dievam, Latvijā mēs šobrīd joprojām situāciju kontrolējam, bet mēs to kontrolējam, jo līdz šim esam bijuši ļoti atbildīgi un kopumā ievērojuši ieteikumus, un neesam ļāvuši kovidam priecāties," sacīja valdības vadītājs.

"Tagad nāk Jāņi. Mēs paši līgosim, mēs paši priecāsimies, bet neļausim kovidam līgot un priecāties līdz ar mums. Lai kovids paliek jaņos, mēs tomēr Jāņos," sacīja Kariņš, izmantojot kāršu spēļu terminoloģiju, kur jēdziens "palikt jaņos" nozīmē smagu zaudējumu.

"Līgosim apzinīgi un atbildīgi, un ieteikums tomēr būtu līgot ģimenes lokā ne ļoti plašās svinībās. Priecāsimies mēs, lai varētu priecāties arī visu pārējo vasaru. Lai kovids paliek jaņos un neapmierināts," teica Ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!