Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1810 Covid-19 testi, saslimšana apstiprināta sešiem cilvēkiem, kā arī reģistrēti divi nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Mirušie bijuši vecuma grupā no 80 līdz 85 gadiem, bija vairākas hroniskas saslimšanas.

SPKC pārstāve Ilze Arāja apstiprināja, ka abi mirušie ir saistīti ar iepriekš konstatēto uzliesmojumu sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" viņi bijuši centra klienti.

Savukārt no visiem pēdējā diennaktī konstatētajiem inficētajiem viens bija ieceļojis no Krievijas, kamēr pārējie pieci gadījumi ir saistīti ar inficēšanos divās ģimenēs.

Pēdējās diennakts laikā arī stacionēts viens pacients ar Covid-19, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Līdz ar to stacionāros ārstējas kopumā seši Covid-19 pacienti - pieci ar vidēji smagu, viens ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīts 171 pacients.

Līdz šim Latvijā kopā veikti 131 646 izmeklējumi uz Covid-19, saslimuši 1104 cilvēki, 875 izveseļojušies, bet 30 miruši.


Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Par to, kādi ierobežojumi Latvijā jāievēro pēc ārkārtējās situācijas beigām iespējams uzzināt šajā rakstā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!