Foto: AP/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī veikti 2163 Covid-19 testi un reģistrēti trīs jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopumā veikts 230 921 izmeklējums, saslimušas 1326 personas un 1093 izveseļojušās, 33 mirušas.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka visi trīs saslimušie atgriezušies no ārvalstīm – Īrijas, Ukrainas, ASV.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas četri pacienti – visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 199 pacienti.

Pagājušajā diennaktī konstatētie Covid-19 inficēšanās gadījumi reģistrēti Liepājā, Jelgavā un Ogres novadā, liecina SPKC apkopotie dati.

Līdz ar to Ogres novadā saslimušo skaits palielinājies līdz deviņiem cilvēkiem, bet Liepājā un Jelgavā joprojām nepārsniedz piecu gadījumu robežu, tādēļ precīzs inficēto skaits netiek atklāts.

Viens no pagājušajā diennaktī reģistrētajiem inficētajiem ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, viens - vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet vēl viens – vecumā no 50 līdz 59 gadiem.

Kopumā ar Covid-19 inficēti cilvēki pašlaik dzīvo 46 Latvijas pašvaldībās. Lielākais saslimušo skaits – 78 – ir Rīgā.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!