Foto: LETA

Rīgas domes koalīcijas veidošanas sarunas pirmdien notiks Rātsnamā, apstiprināja politisko partiju pārstāvji.

Sarunas varētu sākties plkst.12 un notiks Rātsnama Kamīnzālē. Pirmās sarunas varētu notikt starp "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) saraksta un "Jaunās vienotības" pārstāvjiem.

Pēcvēlēšanu diskusijā Latvijas Televīzijā AP/P saraksta līderis Mārtiņš Staķis uzaicināja "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības pārstāvjus uz sarunu plkst.15 un klātesošais saraksta pārstāvis Edvards Smiltēns šo uzaicinājumu pieņēma.

Patlaban vēl nav noteikts laiks sarunām ar Jauno konservatīvo partiju.

Plānots, ka Staķis ar pārējo politisko spēku pārstāvjiem sākotnēji tiksies atsevišķi, nevis visiem kopā. Sarunās AP/P pārstāvēs Staķis, "Progresīvo" līderis Mārtiņš Kossovičs un "Latvijas attīstībai" pārstāvis Viesturs Zeps.

AP/P saraksta līderis iepriekš teica, ka koalīcija jāveido visām valdības koalīciju veidojošajām partijām, kuras ir iekļuvušas Rīgas domē - AP/P, "Jaunā vienotība", "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotajam sarakstam un Jaunajai konservatīvajai partijai. Viņš uzskata, ka koalīcijai jābūt pēc iespējas plašākai, lai varētu nodrošināt stabilu darbu un atvieglotu sarežģītu lēmumu pieņemšanu.

Savukārt iepriekšējās Rīgas domes koalīcijas partijām būšot jāpaliek opozīcijā, atzina Staķis.

Ziņots, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotais saraksts, kuram seko "Saskaņa" un "Jaunā vienotība", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. AP/P saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, "Jaunā Vienotība" - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!