Foto: F64

Sestdien, 29. augustā, ir apstiprināts viens Covid-19 gadījums "Maxima Latvija" darbiniekam Olainē, Zemgales ielā 53, veikalā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Liene Dupate-Ugule.

Dupate-Ugule norādīja, ka veikals tika nekavējoties slēgts dezinfekcijas veikšanai, kā arī stingri ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas – visiem darbiniekiem, kuri bija kontaktā ar šo personu, tika nozīmēta pašizolācija, kā arī kontroles pārbaudes.

Pēc pilnīgas telpu dezinfekcijas veikals atsāka darbu 29. augusta vakarā ar jaunu darbinieku komandu.

Dupate-Ugule uzsvēra, ka "Maxima Latvija" stingri vadās pēc SPKC ieteikumiem un rīkojas saskaņā ar institūciju norādījumiem un rekomendācijām, lai nodrošinātu darbinieku un pircēju veselību. Papildus tam uzņēmumā ir izstrādātas vadlīnijas rīcībai šādās situācijās un pastāvīgi tiek sekots līdzi darbinieku veselības stāvoklim, kā arī ir ieviesta virkne drošības pasākumu, lai novērstu koronavīrusa izplatību, akcentēja Dupate-Ugule.

"Saņemot informāciju no SPKC par darbinieka saslimšanu, un, sekojot rekomendācijām, kā arī uzņēmumā izstrādātajām vadlīnijām, operatīvi reaģējām, lai ierobežotu tālāku vīrusa izplatību," norādīja "Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins.

"Maxima" aicina arī visus veikala apmeklētājus un citus Latvijas iedzīvotājus turpināt rūpīgi sekot līdzi savam veselības stāvoklim un SPKC un valdības rekomendācijām, ievērojot visstingrākos piesardzības pasākumus – uz veikalu doties tikai veseliem.

Tāpat īpaši svarīgs ir līdzcilvēku atbalsts pašizolācijā esošajiem iedzīvotājiem, kā arī neaizsargātākajām sabiedrības grupām, it īpaši vecāka gada gājuma iedzīvotājiem – palīdzot viņiem sagādāt pārtiku un ikdienā nepieciešamās preces.

Saskaņā ar SPKC rekomendācijām, veikala klienti ir zema riska grupā, kam specifikas darbības nav jāveic.

Lai novērstu koronavīrusa izplatību, uzņēmums ir ieviesis virkni drošības pasākumu, piemēram, stikla aizsargbarjeras pie kasēm starp klientu un kasieri. Arī sociālās distancēšanās ierobežojoši pasākumi divu metru rādiusā, kā, piemēram, grīdas uzlīmes, iepirkuma ratiņu izmantošana groziņu vietā, nodrošinot fiziski lielāku barjeru starp citiem klientiem, apsardzes darbinieks uzrauga pircējus, u.c. pasākumi.

Tāpat tiek veikta informatīva kampaņa veikalos, izvietojot materiālus TV ekrānos, veikala radio un plakāti dažādās vietās veikalos ar ieteikumiem, kā samazināt vīrusa izplatību, uzsvēra uzņēmumā.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 1008 Covid-19 testi un reģistrēti trīs jauni saslimšanas gadījumi - visi atgriezušies no ārvalstīm, vēstīja SPKC.

Latvijā kopā veikti 251 717 izmeklējumi, saslimušas 1396 personas un 1163 izveseļojušās, 34 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas pieci pacienti: četri ar vidēji smagu, viens ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 205 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!