Foto: Publicitātes attēli
Kopā ar vadošajiem infekcijas slimību un sabiedrības veselības speciālistiem, sestdien diskusijā "Lampa" eksperti pētīs, kāds ir gaidāmais ceļš līdz Covid-19 vakcīnai un tās izplatībai Latvijā, kādēļ Eiropā pēdējos gados aktivizējušies vakcīnu noliedzēji un apšaubītāji, un līdz ar to atkal izplatās iepriekš uzveiktas slimības, un kā varam jau priekšlaicīgi sagatavoties, lai vakcīnu noliedzēji pārāk neapdraud sabiedrības veselību?

Sarunu rīkoja "Skeptiskā" biedrība sadarbībā ar kultūras telpu "Autentika". Diskusiju vadīja Līva Štāle-Potaičuka no "SkeptiCafe".

Piedalījās Rīgas Stradiņa universitātes Humanitāro zinātņu katedras docents, filozofs, bioētikas un medicīnas ētikas speciālists Ivars Neiders, RSU Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras docētāja, ārste Mirdza Kursīte, pediatre, pasniedzēja Dana Isarova, ārsts infektologs Uga Dumpis.

Jau ziņots, ka no 2. līdz 5. septembrim norisinās jau sestais sarunu festivāls "Lampa", kurā, kā jau ierasts, piedalās arī "Delfi". Turklāt šogad "Delfi" kļuvis arī par vienu no "Lampa" oficiālajām norises vietām, uz pasākumu norises laiku nododot savu TV studiju festivāla rīcībā.

Diskusijas klausītāji varēs arīdzan izteikt savu viedokli un uzdot jautājumus. "Delfi" veidotās diskusijas būs iespēja vērot tiešsaistē portālā, kā arī portāla "Facebook" lapā. Detalizētāka informācija par katra pasākuma apmeklēšanas iespējām, kā arī pilna norišu programma pieejama "Lampa" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!