Foto: LETA

Viens no steidzamākajiem jaunievēlētās domes darbiem būs sākt strādāt pie pilsētas 2021. gada budžeta, teica "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" (APP) Rīgas domes kopīgās frakcijas priekšsēdētāja amata kandidāts Mārtiņš Kossovičs.

Viņš uzsvēra, ka jaunveidojamā koalīcija plāno strādāt ļoti dinamiski. "Strauji tuvojas nākamā gada budžeta pieņemšanas laiks. Turklāt mēs zinām, ka domes ievēlēšanas process ir ļoti bremzējies," teica politiķis, norādot, ka koalīcija plāno jau no pirmās dienas strādāt pilnu darbdienu un straujā tempā.

Taču daudz esot atkarīgs no opozīcijas, cik tā ļaus aktīvi strādāt.

Kossovičs informēja, ka Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP) plāno sasaukt koalīcijas deputātus un kopīgā "prāta vētrā" vienoties par steidzamākajiem darbiem darbiem, kuru esot ļoti daudz.

Pirmo jaunā sasaukuma domes sēdi sasauks nākamnedēļ. Tās laikā jāievēl Rīgas domes priekšsēdētājs.

Par sadarbību jaunievēlētās Rīgas domes koalīcijā vienojusies partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie", "Jaunā vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "Nacionālā apvienība"/"Lavijas reģionu apvienība". Topošās koalīcijas deputātiem ir 39 no 60 Rīgas domes mandātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!