Foto: Pixabay

Trešdien pulksten 18.38 tika saņemts izsaukums Tukumā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama gāzes smaka, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī pie gāzes skaitītāja notiek noplūde, kuru nekavējoties novērsa, noslēdzot gāzes padevi ēkai.

No ēkas tika evakuēti 18 iedzīvotāji, atvērti logi un durvis, lai izvēdinātu telpas.

Notikuma vietu apsekoja arī "Latvijas propāna gāzes" pārstāvis, un pulksten 20.26 iedzīvotāji varēja atgriezties mājokļos.

Pulksten 20.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Alojas novadu, kur divi cilvēki bija apmaldījušies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, tika norādīts virziens un cilvēki iznāca no meža.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega riepas, četros gadījumos atkritumi, papīru kaudze, divos gadījumos dārza mājas, skaidu un atkritumu kaudzes, vieglā automašīna, siena ruļļi, dzīvojamā māja.

Aizvadītajā diennaktī VUGD)saņēma 46 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!