Foto: LETA

Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV) uzdevis SIA "Rīgas satiksme" valdei izvērtēt SIA "Rīgas acs" organizēto iepirkumu par reklāmas pārraidīšanas iespējām "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta monitoros, liecina ieraksts pašvaldības "Facebook" kontā.

Reaģējot uz Latvijas Reklāmas asociācijas norādēm par slēptiem un nevienlīdzīgiem nosacījumiem minētajā iepirkumu konkursā, Pulks piektdien tikās ar asociācijas pārstāvjiem.

Pulks uzdevis "Rīgas satiksmes" valdei izvērtēt "Rīgas acs" iepirkumu, kā arī iespējas lauzt līgumu.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja iepirkuma norisi, kopējās tendences pašvaldības iepirkumu procesos, kā arī izaicinājumus un prognozes reklāmas nozarē nākotnē.

Jau vēstīts, ka "Rīgas acs" rīkotajā konkursā par tiesībām pārraidīt reklāmu pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" sabiedriskajā transportā uzstādītajos monitoros uzvarējusi SIA "Visual Agency", liecina konkursa rezultāti.

Savukārt Latvijas Reklāmas asociācija (LRA) 14. oktobrī Rīgas domes amatpersonām iesniedza vēstuli, kurā norādīja, ka šis konkurss ir noticis formāli, nenodrošinot ieinteresēto piegādātāju brīvu konkurenci un vienlīdzīgu attieksmi pret iespējamajiem pretendentiem, līdzekļu efektīvu un lietderīgu izmantošanu.

"LRA ieskatā šie fakti par parādsaistībām un to pēkšņajām izmaiņām vienā periodā varētu liecināt par to, ka "Rīgas acs", iespējams, par gaidāmo Konkursu un tā norises termiņiem jau savlaicīgi informējusi vienu pretendentu – SIA "Visual Agency", tādējādi radot vienam komersantam labvēlīgākus nosacījumus," tika norādīts vēstulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!