Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. oktobra pulksten 6.30 līdz 28. oktobra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 28 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 15 uz glābšanas darbiem, bet divi izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Attiecīgi vakar pulksten 11.28 tika saņemts izsaukums uz Baldones ielu Iecavā, kur dega vienstāvu ražošanas ēkas jumts 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Pulksten13.41 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega guļbūves starpsiena un jumts, atkritumi, vieglā automašīna, piededzis ēdiens.

Tāpat vakar pulksten 16.38 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur uz deviņstāvu ēkas jumta bija pamanīts cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēs, ka uz jumta atrodas četras nepilngadīgas personas, kuras tika nogādātas lejā Pašvaldības policijas darbinieku un VUGD amatpersonu pavadībā.

VUGD aicina vecākus pārrunāt ar bērniem un jauniešiem drošības jautājumus, atgādinot, ka ēku jumti nav piemērota vieta pastaigām vai brīvā laika pavadīšanai. Savukārt daudzdzīvokļu ēku apsaimniekotājus dienests aicina parūpēties, lai durvis nokļūšanai uz jumta vai bēniņos būtu slēgtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!