Foto: LETA
Trešdien, 28. oktobrī, PSIA "Saulkrastu slimnīca" tika konstatēta apjomīga Covid-19 izplatība, kā rezultātā ir inficēti vismaz 26 cilvēki, tajā skaitā arī 10 darbinieki, portālu "Delfi" informēja Saulkrastu novada domes pārstāve Baiba Stjade.

Reaģējot uz šo ārkārtas situāciju, pieņemts lēmumus par dienas stacionāra un traumpunkta slēgšanu no 29. oktobra līdz 9. novembrim, informēja slimnīcas valdes locekle Santa Ancāne.

Slimnīcas vadība ir apzinājusi lielāko daļu kontaktpersonu, kurām, sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), tiek lūgts veikt Covid-19 testu.

Īpaši aicināti pieteikties ir tie pacienti, kuri laika posmā no 23. līdz 26. oktobrim apmeklējuši Saulkrastu slimnīcas traumpunktu vai ķirurgu konsultācijas.

Lai nodrošinātu pakalpojumu sniegšanu citiem cilvēkiem, kuriem nepieciešama medicīniskā aprūpe vai konsultācijas, ievērojot visus drošības pasākumus, turpinās darboties Saulkrastu poliklīnika, kurā pieņems ģimenes ārsti un ārsti speciālisti pēc iepriekšējā pieraksta, uzsvēra pašvaldībā.

Pateicoties pakalpojumu daudzveidībai, Saulkrastu slimnīcā bijusi ļoti liela klientu plūsma, iespējams, tas ir bijis galvenais iemesls, kādēļ slimnīca pakļauta īpašiem riskiem, pieļauj pašvaldībā.

Neskatoties uz drošības pasākumiem, kurus slimnīca veica saskaņā ar Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta norādījumiem, lēmums par visu darbinieku un visu pacientu Covid-19 testu veikšanu pieņemts pēc tam, kad tika saņemta informācija par viena Sociālās aprūpes mājas klienta inficēšanos. Saulkrastu slimnīca rīkojusies nekavējoties.

Pašvaldībā uzsvēra, ka Saulkrastu slimnīca veic visu iespējamo, lai apturētu Covid-19 izplatību Saulkrastos.

Jautājumu un neskaidrību gadījumos cilvēki aicināti zvanīt pa Covid-19 uzziņu tālruni 67387661 darba dienās, laikā no pulksten 8:30 līdz 17 (pārtraukums no pulksten 12:30 līdz 13). Vai arī pa Saulkrastu slimnīcas administrācijas uzziņu tālruni 67952700.

Pašvaldība aicina sabiedrību strikti ievērot sociālās distancēšanās noteikumus.

Jau ziņots, ka Covid-19 saslimšana konstatēta astoņiem PSIA "Saulkrastu slimnīca" darbiniekiem un deviņiem pacientiem, kā arī diviem sociālās aprūpes mājas darbiniekiem un septiņiem klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!