Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.novembra plkst.06.30 līdz 10. novembra pulksten 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pulksten 00.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ūnijas ielā Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies biroju ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divstāvu biroju ēka, starpstāvu pārsegums un jumts kopumā 975 kvadrātmetru platībā un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā strādāja 41 ugunsdzēsējs glābējs, izmantojot astoņas autocisternas, autokāpnes un autopacēlāju. Pulksten 02.33 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot un pulksten 05.36 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdien pulksten 14.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Murjāņiem, kur dega divstāvu dzīvojamā māja, garāža un šķūnis kopumā 550 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā strādāja 24 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas, glābšanas automobili un autopacēlāju, kā arī Inčukalna un Raganas brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Pēc divām stundām ugunsgrēks lokalizēts un naktī pulksten 01.26 – likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, piededzis ēdiens, eļļa hidrauliskā sūknī, veļas mazgājamā mašīna, atkritumi neapsaimniekotā mājā, kūpinātava, noliktava, elektromotors un skaidas, dārza māja, dzīvojamās mājas bēniņi un jumts, mikroautobuss un kokmateriāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!