Foto: AFP/Scanpix/LETA

Svētdienas rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Ludzas novadā, kur ar atklātu liesmu pilnā platībā dega vienstāva dzīvojamā māja, kurā tika atrasts viens bojāgājušais, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Glābēju ierašanās brīdī ēkas jumts bija iebrucis un sienas jau bija daļēji sabrukušas. Dzēšanas darbu laikā tika atrasts bojāgājušais.

Sestdien VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur dega divas dārza mājas. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

VUGD saņēma informāciju, ka daudzdzīvokļu mājā Jelgavā skan dūmu detektors. Ugunsdzēsēji iekļuva dzīvoklī, kurā uz plīts bija piededzis ēdiens. Dzīvoklī atradās cilvēks, kuru glābēji pamodināja.

Savukārt Rēzeknē Stacijas ielā turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi. Galvenokārt tiek pārkrautas konstrukcijas un dzēstas atsevišķas cilmes vietas.

Jau tika ziņots, ka naktī uz sestdienu ar atklātu liesmu dega veikals "Depo". Spēcīgās liesmas sākumā plosījās vienā veikala pusē, taču ap pulksten 4 no rīta jau dega lielākā daļa veikala.

Savukārt piektdienas vakarā saņemts izsaukums Talsos, kur dega divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmais stāvs un sadzīves mantas.

Aizvadītajās brīvdienās glābēji vairākkārt saņēma izsaukumus par cilvēku atrašanos uz ledus. Vairākos izsaukumos ugunsdzēsēji veica pārrunas ar iesaistītajiem par došanos krastā, tāpat arī tika saņemti maldinoši izsaukumi.

Aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD kopumā saņēma 146 izsaukumus – 45 uz ugunsgrēku dzēšanu, 68 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!