Foto: F64

"Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas deputāti kā valsts kontroliera amata kandidātu virza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāju Rolandu Irkli, informēja AP pārstāve Lāsma Bindere.

Kā pavēstīja Saeimas Preses dienestā, pašlaik ir pieteikti trīs kandidāti valsts kontroliera amatam - AP virzītais Irklis, Jaunās konservatīvās partijas pieteiktā Ilze Grīnhofa un "KPV LV" virzītais Edgars Korčagins. Teorētiski kandidātus iespējams pieteikt līdz pusnaktij, norāda parlamentā.

"Irklis ir pieredzējis vadītājs, kurš pilnveidojis un modernizējis regulatora darbu. Uz attīstību vērstas pārmaiņas viņš varētu ienest arī Valsts kontrolē (VK), kuras līdzšinējais veikums ir pozitīvi vērtējams," pauž AP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš norāda, ka partiju apvienība vēlas redzēt mūsdienīgu un pieejamu valsts galveno revīzijas iestādi, kas veiksmīgi sadarbojas ar valsts un pašvaldību iestādēm. "Produktīvāk sasniegt jaunas virsotnes varētu no malas, ne no pašas iestādes nācis vadītājs," norāda Pavļuts.

Irklis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā strādā kopš 2011.gada. No 2016.gada februāra viņš pilda regulatora padomes priekšsēdētāja pienākumus. Viņš strādājis arī Latvijas Bankā, tāpat individuāli praktizējis kā zvērināts advokāts, bijis jurists privātajā sektorā.

AP frakcija ir tikusies un pozitīvi vērtē arī abus pārējos publiski izskanējušos valsts kontroliera amata kandidātus - arī VK padomes locekli, revīzijas departamenta direktori Grīnhofu un VK padomes locekli, revīzijas departamenta direktoru Korčaginu, informēja Bindere.

Kā ziņots, jāievēl jauns valsts kontrolieris, jo amata pilnvaru otrais termiņš 2021.gada 19.janvārī beigsies Elitai Krūmiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!