Foto: Publicitātes foto
Uzņēmumu reģistram reģistrējot Latvijas Reģionu apvienību (LRA) kā vienotu politisku organizāciju, ir noslēdzies LRA apvienošanās process. No politisko partiju apvienības, kuru veidoja politiskās partijas "Reģionu alianse" un "Ogres novadam", kā arī biedrības – "Sabiedrība Centriskai Politikai", "Latgolys Spāks" un "Liepājnieki", tā oficiāli pārtapusi vienotā politiskajā partijā, portālu "Delfi" informēja partijā.

Apvienošanās process sākās pagājušajā gadā, dalīborganizācijām pieņemot atbilstošus lēmumus biedru kopsapulcēs un veicot reorganizācijas procesu. Gala lēmumu par apvienošanos apvienības biedri pieņēma LRA svinīgajā kongresā pagājušā gada 22. augustā.

"Esam nogājuši garu ceļu, lai piecas politiskās un sabiedriskās organizācijas pārtaptu saliedētā un jaudīgā politiskā partijā, kas pārstāvēta visā Latvijā. Kopā, kā vienots politisks spēks, mēs daudz efektīvāk spēsim aizstāvēt mūsu vēlētāju intereses. Mūsu mērķi ir lieli – gan spēcīgs starts šī gada pašvaldību vēlēšanās, gan nopietna pārstāvniecība nākamajā Saeimā un valdībā," uzsver LRA valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Partijas biedri arī aktīvi organizē jaunas LRA nodaļas Latvijas novados. Kā pirmā jau ir izveidota Salacgrīvas – Alojas – Limbažu nodaļa, par kuras vadītāju ievēlēts Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

Politisko partiju turpinās vadīt LRA valdes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns. LRA valdē strādās arī Liepājas mērs Jānis Vilnītis, Salacgrīvas mērs Dagnis Straubergs, Rūjienas mērs Guntis Gladkins, 12. Saeimas deputāts Juris Viļums, LRA Ogres komandas līderis Rūdolfs Kudļa, Ozolnieku novada bijušais mērs Dainis Liepiņš un Babītes novada bijušais priekšsēdētājs Andrejs Ence.

LRA Revīzijas komisijā strādās Edgars Štelmahers, Aivars Draudiņš un Edvīns Bartkevičs. Savukārt LRA Ētikas komisijā strādās Ārija Martukāne, Inga Bite un Jānis Latišs.

Jau pirmajā LRA valdes sēdē tika pieņemts lēmums par 20 jaunu biedru uzņemšanu partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!