Foto: Pixabay

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kapacitātes stiprināšanai Covid-19 gadījumu efektīvai epidemioloģiskajai pārvaldīšanai ceturtdien, 28. janvārī, valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra papildu finansējumu ne vairāk kā 366 300 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijas (VM) preses sekretāre Sintija Gulbe.

Kā skaidroja ministrijā, ar šo finansējumu no 1. februāra līdz 30. jūnijam plānots piesaistīt papildu cilvēkresursus, kas nodrošinātu SPKC atbalstu epidemioloģiskās izmeklēšanas procesā – veiktu personu informēšanu, aptaujāšanu Covid-19 diagnozes gadījumā un sniegtu vispārīgas konsultācijas Covid-19 pacientiem.

Šobrīd, ņemot vērā Covid-19 inficēto pacientu skaita pieaugumu, SPKC esošo resursu ietvaros nevar nodrošināt pietiekami ātru un efektīvu Covid-19 pacientu aptaujāšanu un kontaktpersonu apzināšanu. Tas savukārt ietekmē kopējā epidemioloģiskas izmeklēšanas procesa kvalitāti, operatīvu infekcijas perēkļu identificēšanu un lokalizēšanu, kas ir ļoti būtiski Covid-19 infekcijas ierobežošanai, uzsvēra Gulbe.

Pēdējā diennaktī veikti 10 982 Covid-19 testi, reģistrēti 965 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī reģistrēti 10 nāves gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Pagājušajā diennaktī stacionēti 115 Covid-19 pacienti, tostarp pieci pārvesti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Kopā stacionāros ārstējas 1047 Covid-19 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!