Foto: RPNC
Tuvākajā laikā izsludinās jaunu konkursu uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) valdes locekļu amatiem ar kompetenci pārmaiņu vadībā un veselības aprūpē, portāls "Delfi" uzzināja Veselības ministrijā (VM).

Brīvdienas tviterī rezonansi raisīja Ofēlijas Spektores dalīšanās ar pieredzi RPNC jeb, kā pati to dēvē, Tvaika ielā. Sieviete sociālajā tīklā dalījās ar skaudro pieredzi, ko guva, nonākot psihiatrijas un narkoloģijas centrā. Viņa RPNC pārmeta "izturēšanos tā, itkā mēs īsti nebūtu cilvēki".


Uzmanību sievietes publicētajiem ierakstiem pievērsa arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Reaģējot uz Spektores pausto, viņš rakstīja: "Esmu informēts, ka psihiskās aprūpes jomā Latvijā situācija ir ļoti dažāda. No modernas un cilvēciskas, līdz tādai, kas nav mainījusies kopš padomju psihiatrijas laikiem."

"Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra valdē plānotas izmaiņas, VM ir lemts par viena jauna valdes locekļa iecelšanu. Diemžēl pierunāt mūsdienīgi domājošus nozares profesionāļus uz RPNC valdi esot ļoti grūti. Risināsim," turpināja veselības ministrs.

Kā informēja VM, tuvākajā laikā izsludinās jaunu konkursu uz RPNC valdes locekļu amatiem ar kompetenci pārmaiņu vadībā un veselības aprūpē

Ministrijā atgādina, ka aizvadītā gada jūlijā tika izsludināts konkurss uz RPNC trīs valdes locekļu amatiem.

Ģirts Ansons uzvarēja konkursā uz valdes locekļu amatu finanšu kompetences jomā. Savukārt konkursi uz valdes locekļu amatiem pārmaiņu vadībā un veselības aprūpē šobrīd ir beigušies bez rezultāta.

Ansons RPNC dalībnieku sapulcē valdes locekļa amatā tika apstiprināts vien pagājušajā nedēļā – 27. janvārī. Jaunajā amatā Ansons darbu uzsāks 15. februārī.

Šobrīd RPNC valdē strādā divi cilvēki, valdes priekšsēdētāja kopš 2018. gada ir Iveta Ķiece, no 2020. gada februāra valdē strādā arī Irina Starkova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!