Foto: F64

Trešdienas, 10. februāra, rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu Kurzemē, Zemgalē un Latgalē pa galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Šādos laikapstākļos LVC aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Lai novērstu braukšanas apgrūtinājumu, LVC ceļu uzturēšanas darbos iesaistīja 84 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem sekojošos posmos: Daugavpils šoseja (A6) posmā Saulkalne – Pātarnieki; Bauskas šoseja (A7) posmā Rīga - Grenctāle; Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā; Liepājas šoseja (A9) posmā Rīga – Annenieki; Ventspils šoseja (A10) visā posmā; Jēkabpils – Terehova šoseja (A12) posmā Jēkabpils – Varakļāni un Ludza – Terehova; Rēzeknes šoseja (A13) posmā Špoģi – Medumi; Daugavpils apvedceļš (A14) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Jēkabpils, Ogres, Preiļu, Talsu, Tukuma un Ventspils apkaimē.

Tāpat LVC aicina par slideniem valsts autoceļu posmiem informēt viņus, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

Tāpat "Delfi" jau ziņoja, ka sala dēļ Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludināja dzelteno brīdinājumu Vidzemē un Latgalē. Brīdinājums spēkā līdz trešdienas, 10. februāra, pulksten 10.

Stiprā sala dēļ pastāv arī veselības traucējumu risks atsevišķām iedzīvotāju grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem, arī bezpajumtniekiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!