Foto: Valsts kanceleja

Pandēmijas laikā ir jārūpējas par visiem bērniem neatkarīgi no viņu juridiskā statusa, uzsver Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Viņš rezolūcijā uzdevis Labklājības ministrijai (LM) nodrošināt gan pilnvērtīgu attālināto mācību procesu, gan psiholoģisko atbalstu valsts un pašvaldību ārpusģimenes aprūpes institūcijās mītošiem bērniem.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā, Kariņš rezolūcijā LM uzdevis steidzami apzināt situāciju ar mācību procesam nepieciešamo datortehniku, internetu valsts un pašvaldības ārpusģimenes aprūpes institūcijās un sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju nodrošināt, ka visās ārpusģimenes aprūpes institūcijās esošajiem bērniem ir iespēja pilnvērtīgi piedalīties attālinātā mācību procesā.

Tāpat LM uzdots sadarbībā ar Veselības ministriju un pašvaldībām nodrošināt, ka ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem ir pieejams savlaicīgs un atbilstošs psiholoģiskais atbalsts.

Ar paziņojumu nākusi klajā arī partiju apvienības "Jaunās Vienotības" valde, uzsverot, ka bērnunamos situācija ar nodrošinājumu attālinātajām mācībām un psiholoģisko atbalstu ir nepieņemama.

"Jaunās Vienotība" valde uzskata, ka LM pandēmijas apstākļos atstājusi novārtā situāciju bērnunamos, kur dzīvojošajiem bērniem būtu jānodrošina iespēja pilnvērtīgi piedalīties mācību darbā, kas notiek attālinātā režīmā, kā arī jāsniedz papildus psiholoģiskais atbalsts šajos apstākļos.

Apvienības valde pārrunājusi mācību procesa organizēšanu bērnunamos, konstatējot, ka nereti tas ir tālu no optimāla, jo ir pieejams viens dators uz 5 vai pat vairāk – līdz 10 bērniem, savukārt iespējas saņemt psiholoģisko atbalstu bieži ir atkarīgas no bērnunama vadītāja lēmuma.

"Jaunās Vienotības" valde norāda, ka rūpes par bērnunamu bērniem ir tieša valsts atbildība un nedrīkst pieļaut, ka kāds bērns šajā sarežģītajā laikā ir aizmirsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!