Foto: DELFI

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ierosinājis vēl vienu dienesta pārbaudi saistībā ar Covid-19 vakcīnu iepirkumiem, trešdienas vakarā LTV raidījumā "Šodienas jautājums" pauda ministrs.

Jaunā dienesta pārbaude aptvers visus vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus, kas saistīti ar vakcīnu portfeļa veidošanu pagājušā gada rudenī un ziemā.

"Lai gaisinātu jebkādas šaubas par to, ka ir vēl kādas epizodes, piemēram, saistībā ar "Pfizer" otro, papildu iepirkumu jau decembrī. Un lai noskaidrotu, vai tur vēl ir kādas situācijas, kur būtu, piemēram, nepieciešams vērtēt disciplināratbildību kādiem lēmumu pieņēmējiem," lēmumu ierosināt jaunu pārbaudi skaidroja Pavļuts.

Ministrs norādīja, ka arī decembrī Latvija nopirka mazāk vakcīnu, nekā varēja. "Tā kā pirmā dienesta pārbaude nav detalizēti aplūkojusi konkrēti šo otro epizodi, tad šoreiz, lai jebkuras bažas gaisinātu, mēs pārbaudīsim visus vakcīnu portfeļa lēmumus, kas attiecas uz pagājušā gada nogali līdz janvārim," sacīja Pavļuts.

Jau vēstīts, ka Latvija pieteikusies uz mazāk "BioNTech-Phizer" vakcīnu devām, nekā tai tika piedāvāts. Pirmajā pārbaudē Veselības ministrijā tika ierosinātas divas disciplinārlietas pret diviem ierēdņiem, kuras rezultātus ministrs sola šomēnes.

Iepriekš, informējot par dienesta pārbaudē atklāto, Pavļuts norādīja, ka ir konstatēts, ka neviena no amatpersonām nav rīkojusies prettiesiski un neesot pārkāpusi dienesta pilnvaras. Tomēr, vērtējot procesu, kā ir notikusi lēmumu pieņemšana par vakcīnu iegādi, secināts, ka nav ievēroti labas pārvaldības principi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!