Foto: LETA

Eiropas Savienības (ES) Vispārējās tiesas tiesneša vakancei Latvijā ir izvirzīti trīs kandidāti, informēja Tieslietu ministrija (TM).

Visi trīs kandidāti, kuru vārdi pašlaik nav atklāti, tiek virzīti otrajai kārtai. Noslēdzoties pretendentu atlasei, komisija iesniegs tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) priekšlikumu par kandidātiem, kurus virzīt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Par Latvijas valdības izvirzītā kandidāta piemērotību lems Līguma par ES darbību 255. panta komiteja, bet iecels ES dalībvalstu valdības.

TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs iepriekš skaidroja, ka Latvijai jāizraugās ES Vispārējās tiesas tiesneši no tādu personu vidus, kas ir juristi ar atzītu kompetenci un kuru neatkarība nav apšaubāma, kā arī atbilst augstajām amata prasībām. Vienlaikus institūciju vadītāji, izvirzot kandidātu, aicināti ievērot atklātu, demokrātisku un labas pārvaldības principu.

ES Vispārējās tiesas tiesneša amatam ir nepieciešams izvirzīt jaunu Latvijas kandidātu, jo ir beidzies tiesneses Ingrīdas Labuckas pilnvaru termiņš.

Bordāna izveidotajā atlases komisijā ir pārstāvji no Saeimas, Satversmes tiesas, Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras, Ārlietu ministrijas un TM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!