Foto: Leons Stiprais
"Delfi Aculiecinieks" ilggadējais reportāžu autors Leons Stiprais marta sākumā visus lasītājus iepriecinājis ar reportāžu no Tukuma. Šoreiz viņš dalās savos iespaidos par pavasara sākumu.

"Protams, arī citi jaunumi. Domās atvadāmies no ziemas. Cerēsim, ka vēl būs ziema, kur varēsim jāt uz sfinksa, leduslāča un sniega bumbas.

Pavasari Tukumā iezīmēja skaists saullēkts. "Ar zobenu saule lēca." Varam to tulkot kā priekšā stāvošās vasaras uzvaru pār Covid-19.

Protams, ja piedalīsimies tajā ar ierobežojumu ievērošanu un vakcinācijas daudzspēju.

Atšķirībā no pagājušā gada sniegpulkstenīši sāka ziedēt tikai marta pirmajā dienā. Vismaz Durbes barona pils apkaimē. Arī ieraudzīju citrona dzelteno tauriņu. Kā liecina ticējums – man būs saulaina vasara.

Mūsu planētas pavadonis parādījās kā ola. Laikam sakot, ka Lieldienas būs cerīgas.

Vēl ievēroju, ka pilsētas pārstāvji no Tukuma senlejas nesavāca reiz atrasto "Marsieša galvu". Akmeņi sakrauti kaudzē. Kur tie nokļūs? Nezinu. Bēdīgi. Novietots pie Tukuma torņa, tas varētu kļūt par interesantu apskates objektu.

Foto: Leons Stiprais

Tomēr šajā pavasarī acīs krīt, ka Tukuma Mālkalns, kas pie pienotavas, kļuvis par upuri kurmjiem. Gribētos uzzināt, kā var izskaidrot šo fenomenu?

Foto: Leons Stiprais

Noslēgumā vēlos apsveikt visas sievietes viņu svētku dienā.

Leons Stiprais,

Tukums, 2021. gada 3. martā."

Leona Stiprā pavasarīgā reportāža no Tukuma:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!