Foto: LETA
Ar pirmdienu, 12. aprīli, sāks vakcinēt pirmskolu, speciālās un vispārējās izglītības iestāžu pedagogus un darbiniekus, kuri strādā klātienē.

No pirmdienas vakcinācijai tiek atvērta jauna iedzīvotāju grupa "Pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.–6. klašu pedagogi un darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī citi pedagogi, kuri atsāk darbu klātienē", iepriekš portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

Lai iepazīstinātu ar pedagogu vakcinācijas kārtību, pirmdien norisināsies attālināta preses konference, kuras laikā tiks sniegta plašāka informācija par šīs prioritāri vakcinējamās iedzīvotāju grupas atvēršanu.

Tajā piedalīsies izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča un Raunas vidusskolas direktors Edgars Plētiens. Preses konferencei varēs sekot līdzi arī portālā "Delfi". Tās sākums pulksten 9.30.

Iepriekš veselības ministrs uzsvēra, ka ir svarīgi, lai pedagogi piesakās pa tālruni 8989 vai vietnē "manavakcina.lv", jo tad varēs salāgot pieteikumus ar Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) iesniegtajiem sarakstiem un izsūtīt personiskus aicinājumus vakcinēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!