Foto: F64

Drīzumā "Rīgas satiksme" plāno ieviest jaunu norēķina veidu – koda biļeti, kas darbosies paralēli jau esošajai e-talonu sistēmai, informēja uzņēmums.

Patlaban ir uzsākti koda biļetes lietojamības testi ar mērķi pārbaudīt jaunās biļetes lietojamību reālos apstākļos – biļetes aktivizēšanu transportlīdzeklī un kontroli.

Koda biļetes lietojamības testi sākotnēji notiks 22. autobusa un 7. tramvaja maršrutā, un pirmos testus veiks "Rīgas satiksmes" darbinieki. Paredzēts, ka pirmais lietojamības testu posms ilgs pāris nedēļas.

Savukārt pēc pirmā posma beigām tiks paplašināts gan transporta līdzekļu skaits, kuros koda biļetes testi tiek veikti, gan arī testētāju loks, tādejādi tiks pārbaudīta koda biļetes lietojamība dažādos laikos un maršrutos. Plānots, ka lietojamības testi noslēgsies maija beigās.

Koda biļete būs jauns norēķinu veids "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā, kas ļaus klientiem veikt norēķinus par braucieniem ar viedtālruni tiešsaistes režīmā. Koda biļete darbosies paralēli esošajai e-talonu sistēmai.

Lai lietotu koda biļeti, klientiem savā viedtālrunī vajadzēs uzstādīt mobilo lietotni. Šajā lietotnē tiešsaistes režīmā varēs iegādāties vienreizējo brauciena biļeti un izmantot to, aktivizējot sabiedriskā transportlīdzekļa salonā, kur būs izvietots katram transportlīdzeklim unikāls kvadrātkoda identifikators. Gadījumā, ja transportā iekāps kontrolieris, pasažieris atvērs lietotni, kur būs redzama aktivizētā biļete, un uzrādīs to kontrolierim.

Koda biļetes platformas izstrāde tika uzsākta 2020. gada nogalē, un tā tiek veidota kā atvērta sistēma, lai šādas biļetes pārdošanu varētu nodrošināt pēc iespējas plašs pārdevēju loks.

Jau vēstīts, ka Rīgā no 1. aprīļa mainījušas transporta biļešu pārdošanas vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!