Foto: LETA

Izglītības procesu noslēdzošo pārbaudījumu norise vidējās izglītības pakāpes iegūšanai drīkstēs notikt klātienē, ceturtdien, 29. aprīlī, lēma valdība.

Plānots, ka kopumā eksāmenus kārtos 14 724 skolēni.

Vienlaikus netiek paredzēti kvantitatīvi ierobežojumi attiecībā uz izglītojamo skaitu eksāmenu kārtotāju grupās.

Minētais nosacījums ir saistīts gan ar centralizēto eksāmenu kārtotāju skaitu, gan norises nosacījumiem, kā arī ar tiem faktoriem, kas eksāmenu norisi kvantitatīvi ierobežotu grupu ietvaros padara apgrūtinošu, skaidroja IZM.

Kā valdības sēdē norādīja Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), 12. klases eksāmenus drīkst kārtot arī 11. klases un trešā kursa skolēni, ja ir tāda nepieciešamība.

Vienlaikus jāņem vērā, ka eksāmena norise ir atsevišķs pasākums, kas neparedz ilgstošu, pastāvīgu personu pulcēšanos izglītības iestādē, kā tas ir gadījumos, kad klātienē tiek nodrošināts izglītības process.

Tāpat tiks nodrošināta izglītojamo un eksāmenu norises procesā iesaistīto personu testēšana.

Valdība atļāva arī profesionālās kvalifikācijas eksāmenu norisi klātienē grupā ne vairāk kā 10 izglītojamiem, kā arī klātienes valsts pārbaudījumu un klātienes gala pārbaudījumu norisi augstskolā un koledžā studējošajiem tajās studiju programmās, kur valsts pārbaudījums vai studiju gala pārbaudījums ietver praktisko daļu.

Lemtais paredz arī klātienes valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena norisi augstskolās studējošajiem jurista profesionālās kvalifikācijas ieguvei.

Vienlaikus lemtais paredz arī klātienes starptautiskās izglītības programmas obligāto pārbaudījumu norisi Britu vidusskolā Latvijā, Žila Verna Rīgas Franču skolā, Rīgas Starptautiskajā skolā, Latvijas Starptautiskajā skolā, Rīgas Vācu skolā un Starptautiskajā vidusskolā "Ekziperī".

Jau vēstīts, ka 9. klases eksāmeni šogad ir atcelti un tos aizstāj diagnosticējošie darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!