Svētdien, 6. jūnijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji no dīķiem Jūrmalā un Rēzeknes novadā izcēla divus bojāgājušus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Svētdien neilgi pirms pusnakts VUGD saņēma izsaukumu Rēzeknes novadā, kur trīsstāvu ēkā dega pirmā stāva lodžijas griesti, siena un sadzīves mantas. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki.

Naktī uz svētdienu tika saņemts izsaukums Rīgā, kur piecstāvu mājā dega dzīvokļa durvis un siena. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābti divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Naktī uz sestdienu glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu koka ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas. No piedūmotās ēkas, izmantojot glābšanas maskas, tika izvesti divi cilvēki. Pirms VUGD ierašanās evakuējās 11 cilvēki.

Kopumā pagājušajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 161 izsaukumu – 69 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem deviņi bija meža ugunsgrēki, 58 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!