Ņemot vērā, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piektdien nolēma kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu spiegošanā Krievijas labā vainotajam Saeimas deputātam Jānim Ādamsonam (S), partija "Saskaņa" Saeimā varētu palikt bez viena deputāta.

"Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs (S) nezinot, kā turpmāk norisināsies darbs frakcijā, Ādamsonam esot apcietinājumā. Viņš pieļāva iespēju, ka Saeimā varētu būt 99 deputāti, jo, viņaprāt, bez notiesājoša sprieduma kolēģim Saeimas deputāta mandātu nevar atņemt. Saeimas Juridiskā biroja skaidrojums par šo situāciju gan vēl nav rasts.

"Deputāta mandātu iegūst vēlēšanās, pateicoties vēlētāju balsīm. Gar tām nevienam nav darīšanas. Ja viņu notiesātu, tad mandāts tiktu atņemts, bet, kamēr viņam nav notiesājoša sprieduma, viņam ir mandāts," teica Urbanovičs.

Tāpat Urbanovičs vēl nezinot, par ko tieši ir apsūdzēts Ādamsons, un uzsvēra, ka pirmdien, 14.jūnijā, pēc sarunas ar advokātu, iespējams, izdosies to noskaidrot.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums ceturtdienas rītā nolēma piekrist kratīšanas veikšanai deputāta Ādamsona dzīvesvietā un darba vietā, viņa aizturēšanai, apcietināšanai un citu drošības līdzekļu piemērošanai, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemto priekšmetu apskatei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!