Foto: DELFI

Ir vērojami sarežģījumi saistībā ar digitālā Covid-19 sertifikāta verificēšanu "Covid19Verify" lietotnē, novēroja portāls "Delfi". Arī Nacionālais Veselības dienests (NVD) konstatējis tehniskas problēmas digitālā Covid-19 sertifikāta darbībā, informēja NVD pārstāve Evija Štālberga.

Sarežģījumi konstatēti jau piektdien, 18. jūnijā.

Kā novēroja portāls "Delfi", ir vērojami sarežģījumi saistībā ar digitālā Covid-19 sertifikāta verificēšanu "Covid19Verify" lietotnē. Cilvēkiem, kas ir noslēguši pilnu vakcināciju pret Covid-19 vai saņēmuši "Vaxzevria" pirmo vakcīnas devu, pēc kuras pagājušas 22 dienas, lai personu uzskatītu par vakcinētu, saņem nederīga sertifikāta ziņojumu "Covid19Verify" lietotnē. Tikmēr, pārbaudot QR jeb kvadrātkodu mājaslapā "covid19sertifikats.lv", tas strādā.

Šobrīd Eiropas Savienībā ir reģistrētas pirmās četras vakcīnas pret Covid-19: "Pfizer-BioNTech" ražotā vakcīna "Comirnaty", "Moderna" ražotā vakcīna, kā arī "AstraZeneca" un Oksfordas universitātes izstrādātā vakcīna "Vaxzevria" un "Janssen" izstrādātā vakcīna. Taču pasaulē aizvien norit darbs pie aptuveni 200 vakcīnām, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publicētā informācija.

Ziņots, ka Vakcinācijas pret Covid-19 procesu Latvijā noslēguši jau 25,18% iedzīvotāju. Aizvadītajā diennaktī vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši kopumā 13 589 cilvēki, no kuriem pirmo vakcīnas devu saņēmuši 2719 cilvēki, bet 9262 – vakcīnas otro devu. Vēl 1608 personas aizvadītajā dienā saņēmušas "Johnson & Johnson" (J&J) meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

No otrdienas, 15. jūnija, "Apple" viedierīcēm ir pieejama mobilā lietotne "Covid19Verify" digitālo Covid-19 sertifikātu pārbaudei jeb QR kodu skenēšana. Lietotni aicināti izmantot pakalpojumu sniedzēji, pasākumu organizatori un ikviena iestāde, kas veic iedzīvotāju digitālo sertifikātu pārbaudi.

Vienlaikus mobilā lietotne "Covid19Verify" tika iesniegta apstiprināšanai arī "Android" viedierīcēm "Google Play Store" un šobrīd tiek gaidīta tās apstiprināšana un pieejamība lejupielādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!