Foto: LETA

Otrdien, 6.jūlijā, valdība lēma piešķirt finansējumu Iekšlietu ministrijai (IeM), lai tā nodrošinātu piemaksas policijas un robežsardzes amatpersonām par darbu šī gada maijā paaugstināta riska un slodzes apstākļos Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā, portālam "Delfi" ziņoja IeM pārstāve Samanta Nalivaiko.

Valdības izdotais rīkojums paredz piešķirt nozares ministrijai finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 760 854 eiro apmērā. No finansējuma 441 363 eiro novirzīs piemaksām Valsts policijai (VP); VP koledžai – 1 294 eiro; Valsts robežsardzei – 318 197 eiro.

Piemaksas apmērs par vienu stundu paredzēts 75% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes, ievērojot noteiktos kritērijus un uzskaitīto amatpersonas iesaistes vai saskares stundu skaitu.

"Latvijā, arī beidzoties ārkārtējai situācijai, iekšlietu dienesti turpina veikt drošības pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanā. Policisti un robežsargi ir ar augstu Covid-19 saslimstības un slimības pārnēsāšanas risku. Kopš pandēmijas sākuma, viņi ieņem nozīmīgu pozīciju ierobežojumu kontrolē un Covid-19 ierobežošanā," preses paziņojumā medijiem raksta Nalivaiko.

Lai amatpersona piemaksu saņemtu, tai jābūt tiešā pierādāmā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām, ar Covid-19 riska grupas pacientiem, kuriem nav apstiprināta slimība, bet ir jāievēro karantīna vai pašizolācija, vai arī amatpersona jāpiedalās pasākumos, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un noteikto ierobežojumu kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!