Foto: LETA

Piektdien izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) tikšanās laikā ar Polijas vēstnieci Latvijā Moniku Mihališinu izteica atzinību Polijai par sadarbību kultūras un izglītības jomā, rūpēm un atbalstu poļu skolām un pedagogiem, kā arī par ieguldījumu izglītības iestāžu attīstībā, informēja ministres padomniece Ilze Krūkle.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par izglītības iestāžu attīstību, izglītības programmu īstenošanu, Polijas rīkotajiem pedagogu profesionālās meistarības kursiem, atbalstu skolēniem, kuri uzsāks mācības 1. klasē 2021. gada 1. septembrī.

Starp abām pusēm nolēma turpināt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Polijas vēstniecības Latvijā organizētās sanāksmes, lai kopīgi ar Valsts izglītības satura centru un Izglītības kvalitātes valsts dienestu pārrunātu katras izglītības iestādes mācību plānu, kas atbilst skolas noteiktajām prioritātēm. Plānots, ka nākamā IZM Konsultatīvās padomes mazākumtautības izglītības jautājumos sēde notiks Juzefa Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā.

Pamatojoties uz noslēgto līgumu starp Polijas un Latvijas valdību par sadarbību kultūras un izglītības jomā, Latvijā ik gadu tiek nodrošināti Polijas viesskolotāji Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolā, Juzefa Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijā, Krāslavas grāfu Plāteru vārdā nosauktajā Poļu pamatskolā un Daugavpils 29.pirmsskolas izglītības iestādē.

Nākamajā mācību gadā Polija darbam izglītības iestādēs Latvijā plāno norīkot 18 pedagogus, kuri pirmsskolas, pamatskolas un vidusskolas posmā mācīs poļu valodu un literatūru, un Polijas vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!