Foto: LETA

Šā gada 11. septembrī Varakļānu un Rēzeknes novados tiks vēlētas jaunas vietvaras. Vēlēšanu norises nodrošināšanai no budžeta būs nepieciešami papildu 173 562 eiro, izriet no rīkojuma projekta, kas iesniegts izskatīšanai trešdienas, 14. jūlija, valdības sēdē.

Izskatīšanai valdībā iesniegtajos dokumentos norādīts, ka ap 123 420 eiro no šī finansējuma tiks piešķirti Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), bet ap 50 142 — Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP).

Līdzekļi paredzēti, lai nodrošinātu piemaksas par virsstundu un nakts darbu CVK darbiniekiem, kā arī tiktu nodrošināta vēlēšanu vadības sistēmas darbība.

Tāpat līdzekļi nepieciešami, lai informētu vēlētājus par vēlēšanu norisi, kā arī, lai iznomātu viedtālruņus ar mobilo internetu, kas nepieciešami, lai reģistrētu vēlētājus.

Izdevumi tiks segti no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Jau vēstīts, ka vēlēšanas abos novados norisēs pāris mēnešus vēlāk, nekā citos, jo Satversmes tiesa (ST) ar savu spriedumu par Satversmei neatbilstošu atzina Varakļānu pievienošanu Rēzeknes novadam. Lai izpildītu spriedumu, Saeima nolēma saglabāt atsevišķi esošo Varakļānu novadu, kuram nav reģionālas vai nacionālas nozīmes attīstības centra un ir tikai nepilni trīs tūkstoši iedzīvotāju.

Jaunievēlēto Varakļānu novada domi un jaunievēlēto Rēzeknes novada domi uz pirmo sēdi sasauc likumā noteiktajā kārtībā 2021. gada 1. oktobrī. Jaunievēlētās Varakļānu novada domes un jaunievēlētās Rēzeknes novada domes pilnvaras izbeidzas ar brīdi, kad uz pirmo sēdi sanāk 2025. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā attiecīgā novada dome. Likumā noteiktajos gadījumos domes pilnvaras var tikt izbeigtas arī pirms šā termiņa.

Līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā Varakļānu novada dome, Varakļānu novada pašvaldībā tiek iecelta pagaidu administrācija šādā sastāvā – pagaidu administrācijas vadītājs – Varakļānu novada domes priekšsēdētājs Māris Justs; pagaidu administrācijas locekļi – Varakļānu novada domes deputāti Anita Saleniece, Dina Inķēna, Gunārs Puntužs, Jānis Erels, Gunārs Gabrišs, Janīna Grudule, Austris Kokars.

Līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā Rēzeknes novada dome, Rēzeknes novada pašvaldībā tiek iecelta pagaidu administrācija šādā sastāvā – pagaidu administrācijas vadītājs – Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs; pagaidu administrācijas loceklis – Viļānu novada domes priekšsēdētāja Jekaterina Ivanova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!