Foto: DELFI

Šodien sasaukta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēde, kurā tiks lemts par līdzekļu piešķiršanu izglītības iestāžu darbinieku motivēšanai vakcinēties pret Covid-19.

Kā norādīts informācijā deputātiem, lai sasniegtu augstāku vakcinācijas aptveres procentu, izstrādāts "Rīcības plāns klātienes mācību nodrošināšanai Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs", kurā viena no aktivitātēm plānota finansiālā atbalsta sniegšana Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēm, kurās vakcinēto un Covid-19 izslimojušo personu skaits ir ne mazāks kā 80% no visiem iestādes darbiniekiem.

Aktivitātes īstenošanas nodrošināšanai izstrādāts departamenta iekšējo noteikumu projekts, kas paredz piešķirt finansiālu atbalstu izglītības iestādēm, kuras sasniegušas minēto vakcinācijas aptveri, 5000 eiro, 7500 eiro un 10 000 eiro apmērā atkarībā no kopējā iestādes darbinieku skaita.

Lai īstenotu šos pasākumus, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamentam plānots piešķirt 1 725 000 eiro no Rīgas pašvaldības Rezerves fonda.

Kā ziņots, minēto finansējumu skolas varēs izmantot pēc saviem ieskatiem - gan tehniskā nodrošinājuma atjaunošanai, remontdarbiem, šos līdzekļus varēs izmaksāt arī skolu darbiniekiem prēmijās.

Kā iepriekš preses konferencē skaidroja Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Iveta Ratinīka (LA), viņas ieskatā, šos līdzekļus vajadzētu izmantot skolas darba uzlabošanai un kopīgām darbinieku vajadzībām. Taču neesot iebilstams, ja tiks prēmēti kādi darbinieki, lai motivētu tos vakcinēties, jo galvenais esot sasniedzamais mērķis - maksimāli daudz savakcinētu skolas darbinieku un klātienē strādājošas skolas.

"Mums ir jāapzinās, ka mēs esam vērtīgs sabiedrības resurss un paraugs, jo protam kritiski izvērtēt informācijas avotus un atbildīgi un empātiski palīdzēt nodrošināt epidemioloģiski drošāku vidi mūsu izglītības iestādēs. Mūsu mērķis ir visiem viens - būt veseliem, stipriem, motivētiem atsākt mācības 1.septembrī, un pēc iespējas ilgāk un atbildīgāk noturēt šo procesu," uzsvēra Ratinīka.

Gala lēmums par līdzekļu piešķiršanu no Rezerves fonda jāpieņem Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!