Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien, 4. augustā, tiksies ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP), finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV), lai pārrunātu aktuālos Austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus un tam nepieciešamo finansējumu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejā.

Pēc Kariņa aicinājuma, iekšlietu ministre ziņos par situāciju uz Latvijas -Baltkrievijas robežas un nepieciešamajiem soļiem, lai paātrinātu Austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus.

Ņemot vērā situāciju uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas, Latvijas atbildīgie dienesti ir paaugstinātā gatavībā reaģēt un novērst līdzīgus mēģinājumus nelegāli šķērsot arī Latvijas valsts robežu – Valsts robežsardzei atbalstu sniedz Zemessardze un Eiropas Savienības robežu aģentūras "Frontex" speciālisti.

Tikšanās notiks trešdien, 4. augustā, pulksten 14 Ministru kabinetā.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 3500.

Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs. Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!