Foto: LETA
Sākot no pirmdienas, 23. augusta, uzsākta skolēnu Covid-19 testēšana, lai nodrošinātu epidemioloģiski drošu jaunā mācību gada uzsākšanu 1. septembrī.

Jau ziņots, ka 2021./2022. mācību gads pamatā notiks klātienē. Tikai atsevišķos gadījumos ir paredzēta iespēja noteiktu laika periodu mācīties daļēji vai pilnībā attālināti. Lai mācības notiktu epidemioloģiski droši, bērniem regulāri būs jāveic Covid-19 testi.

Testēšana notiks atbilstoši Slimību profilakses un kontrole centra izstrādātajam algoritmam, kas ir pieejams šeit sadaļā "Covid-19 testēšanas algoritms". Jānorāda, ka Covid-19 siekalu testi skolēniem tiks veikti par valsts līdzekļiem.

Jau ziņots: gadījumā, jo skolēna vecāki iebilst pret Covid-19 testa veikšanu viņa bērnam, vecākiem ir jāizvēlas izglītība ģimenē, kas šobrīd ir paplašināta līdz 8. klases posmam.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iepriekš nosauca sešus galvenos drošas skolas principus, tie ir:

  • distance;
  • Covid-19 testi;
  • telpu vēdināšana;
  • higiēna;
  • sejas masku valkāšana;
  • vakcinācija pret Covid-19.

Sejas un deguna maskas būs jāvalkā visiem skolēniem, sākot ar 4. klasi, ja vien skolēnam nav Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Vispārējās un profesionālās izglītības posmā skolā veiktais Covid-19 tests ir derīgs arī interešu izglītībai.

Par to, kādas prasības mācību uzsākšanai klātienē nozares ministrija noteikusi dažādiem izglītības posmiem, var lasīt arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!